|
Americanul.com Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
monicuta
|
Posted: Mon Mar 09, 2009 9:41 am Post subject: Certificat nastere bebe |
|
|
Buna tuturor!
Am ajuns in US in octombrie anul trecut si am un bebe de 5 luni in burtica! Doar sotul meu lucreaza aici, eu colaborez in continuare remote cu firma la care lucram in tara! Cam asta e situatia mea prezentata la modul general...
Ideea este urmatoarea: cum obtin eu certificatul de nastere a lu' bebe (atunci cand se naste ) si in varianta romana? Cum pot sa completez livretul de familie si cu bebe? Asta fara sa ma intorc in tara...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Numai bine tutror! |
|
| Back to top |
|
 |
dmstangu

|
Posted: Mon Mar 09, 2009 11:42 am Post subject: |
|
|
Sa va traiasca!
E simplu, cu certificatul de nastere american (sau externarea de la spital) mergeti la cel mai apropiat consulat romanesc si solicitati certificat de nastere romanesc. Ideal e sa il faceti in primul an, ca dup-aia procedura e mai complicata.
Livretul de familie a fost o idee neinspirata a cuiva, candva.... nu cred ca e nici o problema daca nu e la zi. Certificatul de nastere e singurul document oficial. _________________ "Better to remain silent and be thought a fool, than to speak up and remove all doubt..." - A. Lincoln |
|
| Back to top |
|
 |
monicuta
|
Posted: Mon Mar 09, 2009 11:49 am Post subject: |
|
|
Multumesc mult de raspuns si urari! O sa facem certificatul de nastere cat mai repede dupa ce se va naste bebe! Problema cea mare era de fapt cu livretul de familie! Eu daca inca lucrez full time la firma mea din Romania, pot sa primesc cei 85% din salariu daca stau un an cu bebe acasa! As spune ca cei 85% nu reprezinta o suma foarte mare, dar nici una de negligat! Pentru a obtine banutii astia trebuie depus un dosar cu toate cele, printre care si minunea de livret de familie! In care vad ei cati bebei ai tu de fapt cred... In fine, eram curioasa daca se poate rezolva si asta de aici... Sau daca a fost cineva intr-o situatie asemanatoare cu a mea!
Numai bine! |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|