Americanul.com Forum Index Americanul.com
Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   FeedRSS feed   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Certificat nastere bebe

Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Pentru fete
View previous topic :: View next topic  
Author Message
monicuta

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 9:41 am    Post subject: Certificat nastere bebe Reply with quote

Buna tuturor!
Am ajuns in US in octombrie anul trecut si am un bebe de 5 luni in burtica! Doar sotul meu lucreaza aici, eu colaborez in continuare remote cu firma la care lucram in tara! Smile Cam asta e situatia mea prezentata la modul general...
Ideea este urmatoarea: cum obtin eu certificatul de nastere a lu' bebe (atunci cand se naste Very Happy ) si in varianta romana? Cum pot sa completez livretul de familie si cu bebe? Asta fara sa ma intorc in tara... Wink

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Numai bine tutror!
Back to top
View user's profile Send private message
dmstangu

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Sa va traiasca!

E simplu, cu certificatul de nastere american (sau externarea de la spital) mergeti la cel mai apropiat consulat romanesc si solicitati certificat de nastere romanesc. Ideal e sa il faceti in primul an, ca dup-aia procedura e mai complicata.

Livretul de familie a fost o idee neinspirata a cuiva, candva.... nu cred ca e nici o problema daca nu e la zi. Certificatul de nastere e singurul document oficial.
monicuta

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Multumesc mult de raspuns si urari! O sa facem certificatul de nastere cat mai repede dupa ce se va naste bebe! Problema cea mare era de fapt cu livretul de familie! Very Happy Eu daca inca lucrez full time la firma mea din Romania, pot sa primesc cei 85% din salariu daca stau un an cu bebe acasa! As spune ca cei 85% nu reprezinta o suma foarte mare, dar nici una de negligat! Pentru a obtine banutii astia trebuie depus un dosar cu toate cele, printre care si minunea de livret de familie! In care vad ei cati bebei ai tu de fapt cred... In fine, eram curioasa daca se poate rezolva si asta de aici... Sau daca a fost cineva intr-o situatie asemanatoare cu a mea! Very Happy
Numai bine!
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Pentru fete All times are GMT - 9 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum