Americanul.com Forum Index Americanul.com
Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   FeedRSS feed   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Bine ati venit la Americanul.com
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Prima zi pe forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
adrianagianinna

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 10:52 pm    Post subject: Reply with quote

IN GENERAL,OMUL SE TEME DE NISATE LUCRURI BINE DEFINITE,CUM AR FII UNEORI TEAMA VORBITULUI IN PUBLIC,PENTRU UNII,CICA AR TRECE PE PRIMUL LOC INAINTEA FRICII DE MOARTE.Apoi,mai sunt temeri de lucruri care in general nu se intampla,iar daca chiarse produc,dracu nu poate fii asa de negru.Ar mai fii poate teama de respingere,motiv pentru care,oamenii s-au constituit inca de la inceput in ceti,apoi in triburi,iar mai tarziu clucuri,snobism,etichete.Poate fii masurat poate mersul astrelor pecer,nu insa si nebunia din capul unui om.Buna e teama constructivazic,adicaaceeaacopiluluidea nu mai pune mana pe plita odata ce s-a ars.Cu noi adultii,e mai usor,atata vreme cat avem sclipirea omului cu bun simp si pretentii de inteligenta vie acolo cand,clar,cuvantul potrivit ar fii semidoct/academic vorbind.CLAR,UN FORUM,UN BLOG SAU ALTCEVA NU POATEFII CONSIDERAT SCOALADE MAICI SI BUNE MORAVURI,INSASCHIMBUL DE IDEI STA LA BAZASI MI SE PAREDE-A DREPTUL FASCINANT.Cauneori maisarscantei,asta-i cu totul altceva. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Sonia

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 6:49 am    Post subject: Reply with quote

adrianagianinna, nu sint sigura ca teama de respingere i-a deternimat pe oameni sa se organizeze in cete si triburi. Cred ca mai degraba instinctul de supravietuire. Nu cred ca le pasa lor de respingere atit de tare cit le pasa sa-si asigure hrana pe ziua urmatoare cel putin.

PS Unele temeri nejustificate, care te impiedica sa iti desfasori o viata normala (e.g. teama de vorbit in public) sint considerate fobii si exista tratamente foarte eficace de desenzitivizare sistematica (un tip de "behavior therapy").
mirceagoia

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 7:48 am    Post subject: Reply with quote

Sonia wrote:

PS La ce zici "amin"? Ce-ti suride mai mult: ca sint indisciplinata sau teoria mea despre conflictele virtuale? :d

La teoria ta despre conflictele virtuale...ca esti indisciplinata e ok...si eu si altii mai suntem asa Smile (asta e oricum o chestie privata).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
mirceagoia

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 7:59 am    Post subject: Reply with quote

Sonia wrote:
Cred ca mai degraba instinctul de supravietuire. Nu cred ca le pasa lor de respingere atit de tare cit le pasa sa-si asigure hrana pe ziua urmatoare cel putin.

Asa cred si eu...nu puteai vana mamuti de unul singur...
Vedem asta si la animale...

Sonia wrote:

PS Unele temeri nejustificate, care te impiedica sa iti desfasori o viata normala (e.g. teama de vorbit in public) sint considerate fobii si exista tratamente foarte eficace de desenzitivizare sistematica (un tip de "behavior therapy").

Asa e...cum e claustrofobia, frica de inaltime, frica de necunoscut, si vorbitul in public e o fobie...
Ca orice fobie necesita antrenament...eu, de exemplu, am frica de inaltime...asta nu ma impiedica sa incerc sa sar cu parasuta, sa calatoresc cu avionul, sau sa ma urc pe turnul de 210 m inaltime din orasul meu natal (pe scarile exterioare). Numai prin antrenament iti invingi fobia/frica...
Back to top
adrianagianinna

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Normal ca din motive de supravietire oamenii sau constituit in cete,ginti sau triburi,iar ocupatia lor principala era vanatoarea.Clar in afara grupului,nimeni nu putea supravietui prea mult...P.S. Sonia,felicitari,chiar ai reusit sa dezmortesti atmosfera pe forum.Sunt atatea minti sclipitoare aici,astfel incat noile abordari imi par un adevarat festin. Wink P.S.2,La mine-n sat,cand omu da buna-ziua,ii raspunzi,chiar dacamomentan nu stii sa-l iei.Apoi,am prostul obicei de a retine ''pata de culoare'',nu cifre,si,na,aniversarea omului.Retin asta,fara sa vreau,iar cand,demult,felicitam pe cineva,asta insemna in traducere libera''Sa traiesti nenicule Exclamation ''era cica de bine...Da asta-i valabil numa la mine in sat.Era o paranteza doar... Wink
Back to top
Sonia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 5:02 am    Post subject: Reply with quote

adrianagianinna wrote:
P.S.2,La mine-n sat,cand omu da buna-ziua,ii raspunzi,chiar dacamomentan nu stii sa-l iei.

Te-ai gindit ca poate unii sint sfiosi?!Smile E destul sa raspunda o singura persoana, in ceea ce ma priveste. Am renunat de mult la pretentia de-a fi in centru preocuparii tuturor. Am convingerea ca de acum incolo, cine are ceva de scris, scrie...cine are ceva de criticat, critica...si cine pur si simplu are o zi proasta, vine aici sa-si reverse nemultumirile peste capetele noastre intelegatoare...Oameni sintem toti, nu?
diapunctc

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 6:56 am    Post subject: Reply with quote

Uite, mie partea asta-mi place:

Sonia wrote:
Din experinta am observat ca scandalurile tind sa se stinga in timp fara interventii din afara din cauza ca oamenii isi epuizeaza resursele. Cu alte cuvinte isi spun ce au de spus (cei ce n-au de spus nimic, pot sa-si desfaca sampania si sa asiste la spectacol...LOL)...prin urmare isi spun ce au de spus si gata. Daca zici ca sint care su simtul umorului, apoi ni-l putem aplica si noua personal. Nu ne strica sa ridem de noi insine citeodata Smile

Asa e cu conflictele: daca nu pui paie pe foc (sau altceva), focul se stinge.
Iar umorul aplicat propriei persoane ne-ar scuti de multe ori de situatii tensionate...

Legat de ultimele discutii de aici: hai sa ne imaginam un forum cu cateva mii de utilizatori, unde de cate ori apare cineva nou, toti utilizatorii vechi trimit cel putin un mesaj de bun venit Laughing nu stiu daca e ceva de dorit...
Back to top
mirceagoia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 10:01 am    Post subject: Reply with quote

Sonia wrote:
adrianagianinna wrote:
P.S.2,La mine-n sat,cand omu da buna-ziua,ii raspunzi,chiar daca momentan nu stii sa-l iei.

Te-ai gindit ca poate unii sint sfiosi?!Smile

La asta m-am gandit si eu cand am salutat niste vecini aici si nu mi-au raspuns...pana la urma am incetat mai salut. La fel si la munca...

Cateodata vezi sfiala in ochii lor...nu trebuie sa analizezi prea mult...
Back to top
Sonia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Daca te duci mai la sud-est, ai sa intilnesti oameni asa de prietenosi incit te saluta e strada. Nu conteaza ca la briu au pistolul Smile
Sincera sa fiu, putin imi pasa daca mi se raspunde la salut. Eu oricum salut prima, din obisnuinta. Insa ai dreptate ca daca ii saluti pe vecini si nu-ti raspund o data, de doua, de trei ori..atunci ceva tre sa fie in neregula (cu ei). Le-ai zgiriat masina cu cheia???: )))))
mirceagoia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 11:31 am    Post subject: Reply with quote

Sonia wrote:
Daca te duci mai la sud-est, ai sa intilnesti oameni asa de prietenosi incit te saluta e strada. Nu conteaza ca la briu au pistolul Smile

Nu ma deranjeaza sa aiba pistolul la brau Smile...in Arizona armele sunt la liber, fara permis (cu permis numai daca vrei sa o tii ascunsa asupra ta).
Sonia wrote:

Insa ai dreptate ca daca ii saluti pe vecini si nu-ti raspund o data, de doua, de trei ori..atunci ceva tre sa fie in neregula (cu ei). Le-ai zgiriat masina cu cheia???: )))))

Adevarul e ca vecinii sunt de fapt o vecina tinerica Smile...care baga capu in pamant ori de cate ori ma vedea Smile (oi fi prea urat ptr ea Wink )...asa ca am renunta sa o salut. Masina ei e parcata chiar langa a mea (nu, nu i-am zgariat-o Smile ) si de stat sta pe acelasi palier cu mine...si ma gandeam ca e de bun simt sa ne salutam...evident, am gandit prost Smile (prietenul ei ma saluta fara probleme).

Ceilalti vecini se pare ca nu au probleme in a saluta....
Back to top
Sonia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

mirceagoia wrote:

Adevarul e ca vecinii sunt de fapt o vecina tinerica...care baga capu in pamant ori de cate ori ma vedea... Smile.

She likes you!! Do something crazy!! Twisted Evil

PS In MA nici "pepper spray" nu iei fara sa ai permis de port arma.
mirceagoia

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Sonia wrote:
mirceagoia wrote:

Adevarul e ca vecinii sunt de fapt o vecina tinerica...care baga capu in pamant ori de cate ori ma vedea... Smile.

She likes you!! Do something crazy!! Twisted Evil

PS In MA nici "pepper spray" nu iei fara sa ai permis de port arma.

yeah...and the next day her boyfriend will machine gun me down Very Happy ...
Back to top
cristina19

PostPosted: Sun May 03, 2009 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

salutare oameni buni. sunt cristina, am 19 ani si sunt noua pe forum. sper sa ne intelegem bine Very Happy
Back to top
mirceagoia

PostPosted: Mon May 04, 2009 8:25 am    Post subject: Reply with quote

cristina19 wrote:
salutare oameni buni. sunt cristina, am 19 ani si sunt noua pe forum. sper sa ne intelegem bine Very Happy

Salutari si tie Smile!
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Prima zi pe forum All times are GMT - 9 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum