| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Monicagd

|
Posted: Fri Mar 21, 2008 3:01 am Post subject: Cum a fost drumul... |
|
|
Am ajuns ACASA!
Drumul, desi il stiam, mi s-a parut mai lung poate si pentru ca am asteptat 14 ore conexiunea. Pana in New York totul a fost OK. Si eu am fost asezata la coada vizitatorilor, nu a cetatenilor/rezidentilor permanenti in US. Mai aterizase un avion din Istanbul si unul ungar asa ca era o multime de oameni. Insa in 30-45 de minute am ajuns. Oficerul respectiv a inceput cu o gluma - mi-a spus ca azi nu mai proceseaza astfel de cazuri. Apoi a compatimit fotografia mea dintr-un formular, ca eram "turtita". Dupa ce mi-a verificat documentele din plic si mi-a stampilat pasaportul, m-a dus intr-un alt birou, unde mai erau persoane in asteptare. Am vazut dosarul in care mi-a pus documentele. Al doilea ofiter mi-a preluat actele si m-a chemat la amprentare dupa ce a verificat datele in computer. Mi-a dat pasaportul inapoi si mi-a zis ca asta e tot. Eu am intrebat daca imi permite sa schimb adresa - m-a "certat" ca de ce nu i-am spus inainte acest lucru. I-am raspuns ca nu stiam care e procedura. La care imi raspunde ca acum trebuie sa il invit la un "drink"... Pana la urma a modificat-o si sper sa fie bine.
Toata povestea s-a terminat intr-o ora deci mai aveam timp sa modific planul de calatorie si sa iau un avion mai repede (era unul la 2 ore diferenta). M-am dus la Ticketing insa din pacate toate locurile erau ocupate...Asa ca am stat in aeroport pana a doua zi, cum aveam legatura.
Am ajuns cu bine, prietenul meu m-a luat din aeroport si avem un "happy beginning"!
Nu prea stiu cu ce sa incep fiindca sunt o multime de lucruri de facut - cont bancar, sa-mi iau permisul de Florida, sa ma lamuresc cu actele etc. Insa usor-usor le rezolv eu pe toate! |
|
| Back to top |
|
 |
edes

Joined: 23 Feb 2008 Posts: 306 Location: Florida --- Timisoara
|
Posted: Fri Mar 21, 2008 3:48 am Post subject: |
|
|
Welcome to Florida!
Unde in FL sunteti? (stiu ca ai mai zis pe undeva dar nu mai tin minte) |
|
| Back to top |
|
 |
Monicagd

|
Posted: Fri Mar 21, 2008 4:01 am Post subject: |
|
|
In Hollywood suntem  |
|
| Back to top |
|
 |
edes

|
Posted: Fri Mar 21, 2008 4:25 am Post subject: |
|
|
| Monicagd wrote: | In Hollywood suntem  |
departe-departe
Intr-o zi poate facemsi noi o intalnire asa pa mijlocul statului ..... ummm say Disney hehehe ..... si poate apucam sa ne si vedem toti de pe forum si care sunt 'imprastiati' prin FL |
|
| Back to top |
|
 |
Monicagd

|
Posted: Fri Mar 21, 2008 4:33 am Post subject: |
|
|
Departe de ... ???
Ar fi frumoasa si o intalnire  |
|
| Back to top |
|
 |
edes

|
Posted: Fri Mar 21, 2008 5:00 am Post subject: |
|
|
| Monicagd wrote: | | Departe de ... ??? |
Tampa Bay Area  |
|
| Back to top |
|
 |
sufletel
Joined: 23 Feb 2008 Posts: 1209 Location: Jerry Springer show with "Jerry Springer" people
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 2:50 pm Post subject: |
|
|
bine ai venit, si mult succes in tot ce faci! _________________ "baga-te, ca poate vrei sa citesti maine in ziar cine e tata copiilor..."
munca-i rusinoasa si nici nu-i sanatoasa. |
|
| Back to top |
|
 |
mihagab
|
Posted: Mon Mar 24, 2008 12:04 am Post subject: |
|
|
| Succese Monica si sa nu pierzi legatura cu forumul!! |
|
| Back to top |
|
 |
goldygger
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 3:47 am Post subject: schimbare adresa |
|
|
eu am trecut o adresa din chicago pe actele de la ambasada, dar mi-am schimbat intre timp destinatia, vreau sa merg in atlanta, adresa se poate schimba pe aeroport, adresa pt GC?????? din cate am inteles pt ssn trebuie sa aplici personal acolo unde mergi, atlanta ex meu?? _________________ every dog has his day |
|
| Back to top |
|
 |
admin Site Admin

|
|
| Back to top |
|
 |
aramis

Joined: 23 Feb 2008 Posts: 382 Location: în ţara vacilor (traducere liberă de pe plateul de la maşină)
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 5:18 pm Post subject: Re: schimbare adresa |
|
|
| goldygger wrote: | | eu am trecut o adresa din chicago pe actele de la ambasada, dar mi-am schimbat intre timp destinatia, vreau sa merg in atlanta, adresa se poate schimba pe aeroport, adresa pt GC?????? din cate am inteles pt ssn trebuie sa aplici personal acolo unde mergi, atlanta ex meu?? |
Dacă vrei să mergi în altă parte, aşa cum ţi-au spus şi ceilalţi, la intrarea în SUA, pe aeroportul de intrare (Atlanta) în cazul tău, îi spui celui care îţi prelucrează dosarul (ampretare şi tot tacâmul) că vrei să schimbi adresa de corespondenţă. Atenţie, fiecasre membru al familiei trebuie să completeze un formular! (noi nu am făcut-o şi 3 din GC-uri au ajuns la adresa iniţială).
În ceea ce priveşte SSN, trebuie să aplici la un birou SSA. Altcumva aştepţi mult şi bine. _________________ Mitocanul s-a născut jignit.
Şi o floare îl poate jigni.
Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu |
|
| Back to top |
|
 |
carmencita
|
Posted: Mon May 18, 2009 7:30 pm Post subject: |
|
|
| Buna, si eu tot in Florida sint, mai precis in Boca Raton, foarte aproape de Hollywood.Ti-am scris un PM. |
|
| Back to top |
|
 |
|