Americanul.com Forum Index Americanul.com
Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   FeedRSS feed   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Cum a fost drumul...

Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Abia am ajuns
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Monicagd

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 3:01 am    Post subject: Cum a fost drumul... Reply with quote

Am ajuns ACASA! Wink

Drumul, desi il stiam, mi s-a parut mai lung poate si pentru ca am asteptat 14 ore conexiunea. Pana in New York totul a fost OK. Si eu am fost asezata la coada vizitatorilor, nu a cetatenilor/rezidentilor permanenti in US. Mai aterizase un avion din Istanbul si unul ungar asa ca era o multime de oameni. Insa in 30-45 de minute am ajuns. Oficerul respectiv a inceput cu o gluma - mi-a spus ca azi nu mai proceseaza astfel de cazuri. Apoi a compatimit fotografia mea dintr-un formular, ca eram "turtita". Dupa ce mi-a verificat documentele din plic si mi-a stampilat pasaportul, m-a dus intr-un alt birou, unde mai erau persoane in asteptare. Am vazut dosarul in care mi-a pus documentele. Al doilea ofiter mi-a preluat actele si m-a chemat la amprentare dupa ce a verificat datele in computer. Mi-a dat pasaportul inapoi si mi-a zis ca asta e tot. Eu am intrebat daca imi permite sa schimb adresa - m-a "certat" ca de ce nu i-am spus inainte acest lucru. I-am raspuns ca nu stiam care e procedura. La care imi raspunde ca acum trebuie sa il invit la un "drink"... Pana la urma a modificat-o si sper sa fie bine.

Toata povestea s-a terminat intr-o ora deci mai aveam timp sa modific planul de calatorie si sa iau un avion mai repede (era unul la 2 ore diferenta). M-am dus la Ticketing insa din pacate toate locurile erau ocupate...Asa ca am stat in aeroport pana a doua zi, cum aveam legatura.

Am ajuns cu bine, prietenul meu m-a luat din aeroport si avem un "happy beginning"!

Nu prea stiu cu ce sa incep fiindca sunt o multime de lucruri de facut - cont bancar, sa-mi iau permisul de Florida, sa ma lamuresc cu actele etc. Insa usor-usor le rezolv eu pe toate!
Back to top
View user's profile Send private message
edes

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 3:48 am    Post subject: Reply with quote

Welcome to Florida! Smile

Unde in FL sunteti? (stiu ca ai mai zis pe undeva dar nu mai tin minte)
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Monicagd

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 4:01 am    Post subject: Reply with quote

In Hollywood suntem Wink
Back to top
edes

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 4:25 am    Post subject: Reply with quote

Monicagd wrote:
In Hollywood suntem Wink

departe-departe Rolling Eyes

Intr-o zi poate facemsi noi o intalnire asa pa mijlocul statului ..... ummm say Disney Smile hehehe ..... si poate apucam sa ne si vedem toti de pe forum si care sunt 'imprastiati' prin FL
Back to top
Monicagd

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 4:33 am    Post subject: Reply with quote

Departe de ... ???

Ar fi frumoasa si o intalnire Wink
Back to top
edes

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 5:00 am    Post subject: Reply with quote

Monicagd wrote:
Departe de ... ???

Tampa Bay Area Smile
Back to top
sufletel

PostPosted: Sat Mar 22, 2008 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

bine ai venit, si mult succes in tot ce faci!
mihagab

PostPosted: Mon Mar 24, 2008 12:04 am    Post subject: Reply with quote

Succese Monica si sa nu pierzi legatura cu forumul!!
Back to top
goldygger

PostPosted: Fri Mar 28, 2008 3:47 am    Post subject: schimbare adresa Reply with quote

eu am trecut o adresa din chicago pe actele de la ambasada, dar mi-am schimbat intre timp destinatia, vreau sa merg in atlanta, adresa se poate schimba pe aeroport, adresa pt GC?????? din cate am inteles pt ssn trebuie sa aplici personal acolo unde mergi, atlanta ex meu??
admin
Site Admin

PostPosted: Fri Mar 28, 2008 6:25 am    Post subject: Reply with quote

Adresa se poate schimba la aeroport. Daca apoi te muti poti s-o schimbi folosind formular AR-11 (varianta online la http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=c1a94154d7b3d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD

SSN ar trebui sa-ti vina automat, poti verifica tot la aeroport pe dosar, poti si sa intrebi la SSA cit mai repede poti, nu strica. Pe unii ia pus sa mai completeze o cerere.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
aramis

Location: în ţara vacilor (traducere liberă de pe plateul de la maşină)

PostPosted: Fri Mar 28, 2008 5:18 pm    Post subject: Re: schimbare adresa Reply with quote

goldygger wrote:
eu am trecut o adresa din chicago pe actele de la ambasada, dar mi-am schimbat intre timp destinatia, vreau sa merg in atlanta, adresa se poate schimba pe aeroport, adresa pt GC?????? din cate am inteles pt ssn trebuie sa aplici personal acolo unde mergi, atlanta ex meu??

Dacă vrei să mergi în altă parte, aşa cum ţi-au spus şi ceilalţi, la intrarea în SUA, pe aeroportul de intrare (Atlanta) în cazul tău, îi spui celui care îţi prelucrează dosarul (ampretare şi tot tacâmul) că vrei să schimbi adresa de corespondenţă. Atenţie, fiecasre membru al familiei trebuie să completeze un formular! (noi nu am făcut-o şi 3 din GC-uri au ajuns la adresa iniţială).
În ceea ce priveşte SSN, trebuie să aplici la un birou SSA. Altcumva aştepţi mult şi bine.

Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
carmencita

PostPosted: Mon May 18, 2009 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Buna, si eu tot in Florida sint, mai precis in Boca Raton, foarte aproape de Hollywood.Ti-am scris un PM.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Americanul.com Forum Index -> Abia am ajuns All times are GMT - 9 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum